Vad arbetar våra arborister i Stockholm med?

När dina träd är sjuka, vildvuxna eller då du av något skäl behöver fälla ett träd bör du vända dig till ett företag som har en certifierad arborist i Stockholm. Då kan du vara trygg med att arbetet utförs säkert och med ett perfekt resultat.

En arborist arbetar med att vårda träd så att de håller sig friska och har ett bra utseende. Detta görs bland annat genom beskärning av träd. De genomför även trädfällning då trädet är för sjukt för att räddas eller behöver fällas av andra praktiska skäl. En certifierad arborist i Stockholm har specialkompetens som innebär att personen är utbildad för att hantera så kallade riskträd. Riskträd är träd som är placerade i tätbebyggda områden där en fällning kan utgöra en risk för skada på egendom eller personskador. Om du vill få hjälp av en certifierad arborist kan du kontakta oss på Wasa Trädfällning.

 

Vem får kalla sig för arborist i Stockholm?

Ett problem för de som ska beställa tjänster inom trädvård är att alla kan kalla sig för en arborist då det inte är en skyddad titel. En ”äkta” arborist i Stockholm har genomgått ett certifieringsprogram som exempelvis ETW, European Tree Worker, som är den vanligaste utbildningen i Sverige. Därför ska du endast anlita ett företag som har certifierade arborister om du vill vara säker på att arbetet utförs med maximal säkerhet.

 

En arborist i Stockholm arbetar med trädvård genom att

  • Vårda träd genom bland annat trädbeskärningar.
  • Fällning av träd, även riskträd i tätbebyggda områden där säkerheten kring arbetet behöver föregås av en noggrann riskanalys och utföras av kvalificerade arborister med specialistkunskap kring sektionsfällning.
  • Stubbfräsning
  • Planering och utredningar kring trädens välmående

 

Att tänka på när du ska anlita en arborist i Stockholm

  • Kontrollera att företaget som du anlitar har certifierade arborister och som i övrigt har de certifieringar och behörigheter som krävs för trädfällning, som exempelvis körkort för motorsåg.
  • Kontrollera att de personer som utför arbetet har ansvarsförsäkring som träder in om det inträffar en olycka som innebär skada på egendom eller personskador.
  • Kontrollera referenser och omdömen från tidigare kunder.

 

Anlita oss för din trädfällning

Wasa Trädfällning är ett företag som utför diverse tjänster inom trädvård i Storstockholmsområdet. Vi har utfört över 7 000 trädfällningar genom åren i tätbebyggda områden och fått massor av goda omdömen från våra nöjda kunder. När du anlitar våra arborister i Stockholm kan du vara trygg med att samtliga är certifierade genom European Tree Worker och innehar nödvändiga ansvarsförsäkringar. Vill du få din trädfällning utförd korrekt och säkert kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte för en diskussion kring dina träd. 

Kontakta våra arborister inför din trädfällning

Bor du i Stockholm och behöver en arborist som kan hjälpa dig med trädfällning, stubbfräsning eller beskärning? Då finns vi här för dig. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret. Resten löser vi!